31 mei 2017

Schoolvoetbal

Woensdag 24 mei werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi georganiseerd. Bijna alle Zwolse scholen doen hier aan mee en voor veel leerlingen is het het hoogtepunt van het jaar. Dit jaar speelden de jongens t/m 15 jaar op de velden van CSV, de overige teams bij Be Quick. Hieronder van elk team een verslag.

Van onze sportverslaggever Gerard Top

Brugklas jongens
Op de voetbalvelden van Be Quick moesten onze brugklas jongens het opnemen tegen; Het Greijdanus College (0 – 0), vervolgens TSG Russenweg (0 – 3), TSG (1 – 1) en als laatste wedstrijd tegen het CCC (0 – 2). De jongens hebben heel leuk gevoetbald, maar helaas zat er dit jaar geen finaleronde in. Aan de voorbereiding heeft het in ieder geval niet gelegen. Zie de foto’s van de zeer professionele warming-up.

Brugklas meisjes
De meisjes brugklas speelden drie wedstrijden in hun poule. De eerste twee wedstrijden tegen het CCC en de TSG waren lastig. De meiden bleven er voor gaan, maar ze konden niet op tegen zoveel voetbalgeweld. In de derde wedstrijd waren de kansen groter. Door hard werken werd er uiteindelijk een gelijkspel uit gesleept tegen TSG Russenweg.

Heel spannend werd het nog toen bleek dat de meiden in de poule gelijk geëindigd waren met hun laatste tegenstander. Er volgden strafschoppen. Na vijf strafschoppen voor elke partij stond het nog steeds gelijk. Jasmijn, die de hele ochtend al erg goed stond te keepen, hield de ploeg overeind.

Wat volgde was nog spannender, om en om een strafschop. De eerste: gelijk. De tweede: het Celeanum scoort, de tegenstander niet! Zo werden de meiden derde in de poule en mochten ze nog spelen voor de 5e plaats.

Jongens t/m 15 jaar
De jongens t/m 15 jaar hadden Henk van Elsdingen als coach. Voetballiefhebbers zullen Henk kennen al een zeer gedreven coach die houdt van de Hollandse school, d.w.z technisch en aanvallend voetbal. Het waren dan ook zeer open wedstrijden met aan beide kanten van het veld veel kansen. De eerste twee wedstrijden gingen helaas met 1 doelpunt verschil verloren. Na deze wedstrijden deed de coach enkele tactische omzettingen waardoor het beter begon te lopen. De derde wedstrijd werd gelijk gespeeld en de vierde zelfs met 2-0 gewonnen! De omslag was echter net te laat, waardoor het Celeanum niet door de poulefase kwam. Toch was het een erg leuke dag en zit er zeker potentie in dit team!

Meisjes t/m 15 jaar
De 10-koppige selectie van meiden t/m 15 jaar van het Gymnasium Celeanum waren ook dit jaar aanwezig op het SSZ-schoolvoetbaltoernooi. De meiden uit klas 2, 3 en 4 streden voor een felbegeerde beker. De eerste wedstrijd was tegen het Greijdanus 2. De sterk keepende Liselotte heeft een aantal goede reddingen verricht, maar dit mocht niet baten; 3-0 verlies. De tweede wedstijd speelden we tegen het CCC. Helaas werd deze wedstrijd ook met 3-0 verloren. Onze derde wedstrijd was tegen SG Van Der Cappellen. De meiden speelde goed samen en dit leidde tot maar liefst vier doelpunten van onder andere Daphne en Maura! De vierde en laatste wedstrijd in de poule was tegen het TAK. De meiden kwamen op een 1-0 achterstand maar maakten al snel weer gelijk. Na een diepe bal van het TAK werd Liselotte gepasseerd. De spits schiet de bal, maar Julia houdt de bal op miraculeuze wijze uit het doel. Helaas mocht ook dit niet baten en werd het uiteindelijk toch 2-1 voor het TAK. De laatste wedstrijd was een strijd tussen om 7e en 8e plaats tegen het Greijdanus 3. De meiden boden goede tegenstand maar konden na verloop van tijd de druk van de tegenstander niet meer aan.

Helaas geen beker voor de meiden t/m 15 jaar, maar we hebben een gezellige ochtend met z’n alle gehad. Iedereen heeft ongeveer evenveel gespeeld en speelde erg sportief! Het was een geslaagd voetbaltoernooi!