2 april 2017

Sann (klas 2) gekroond tot nationale koningin van de jeugd

Op zaterdag 1 april werd op het stedelijk gymnasium in Arnhem de Unicef Kinderrechten Debatwedstrijd georganiseerd. Het Celeanum deed dit jaar voor het eerst mee aan deze speciale onderbouwwedstrijd en liet zich daarbij direct gelden.

Het debatteam bestond uit 6 leerlingen, namelijk Jasmijn, Emma-Sophie, Erin, Maria, Thijmen en Jona. Zij slaagden erin al hun drie de debatten te winnen, maar helaas was hun puntentotaal net niet hoog genoeg om door te gaan naar de finaledag.

Gelukkig werd dat goed gemaakt door de bijzondere prestatie van Sann, die meedeed aan de speechwedstrijd. Zij wist alle medespeechers achter zich te laten, waardoor zij zich nu een jaar lang de nationale koningin van de jeugd mag noemen. Dat levert ook een aantal belangrijke taken op. Een jaar lang mag zij jongeren van Nederland een stem geven tijdens ontmoetingen met politici, werkbezoeken en op politieke congressen en bijeenkomsten. De nieuwe koningin kiest zelf voor welke kinderrechten zij zich extra zal inzetten het komende jaar. Op Kleine Prinsjesdag, aan de vooravond van Prinsjesdag, zal Sann een zelfgeschreven troonrede voordragen in de Ridderzaal voor Kamerleden en bewindslieden.