1 februari 2015

Rotsschilderijen van klas 2

Tijdens de tekenlessen in klas 1, 2 en 3 wordt er niet alleen getekend en gegumd. Er worden ook schilderijen gemaakt en linosneden afgedrukt. Over dit laatste binnenkort meer… Hier een aantal prachtige schilderijtjes met rotsen uit klas 2.

En wil je nog meer zien; kijk dan op CeleKunst. Op deze website staan werkstukken van leerlingen die bovengemiddeld goed zijn. Dan kun je bovendien gelijk zien wat andere leerlingen zoal hebben gemaakt, ook uit andere jaarlagen. Best leuk om eens te bekijken, en inspiratie uit te halen!

In klas 1, 2 en 3 krijgen de leerlingen tekenen. Tijdens de lessen wordt niet alleen gewerkt aan hun tekenvaardigheid, maar maken de leerlingen ook kennis met de grote meesters van de oude en moderne kunst.

Tijdens de tekenlessen leer je veel over onder andere kleuren, vormen, ruimtesuggestie, tekenmaterialen en -technieken. Maar het belangrijkste is dat er veel gemaakt en getekend wordt. De lesstof wordt daarom ook niet schriftelijk getoetst, maar verwerkt in bijvoorbeeld een tekening, schilderij of linosnede.

Soms staat in een opdracht je eigen idee centraal en kijken we hoe jouw idee zo goed mogelijk in beeld kan worden gebracht. Dat gebeurt met behulp van voorstudies. Een andere keer trek je een schoen uit en teken je die naar de waarneming