15 maart 2015

Romereis klas 5

We zijn weer thuis! En wat een week. Er is veel gebeurd, veel gelopen en we hebben veel gezien. Om eens wat te noemen: de St Pieter, Ostia, Tibereiland, het Forum, het Colosseum, de Via Appia, de Engelenbrug en -burcht, de catacomben van Priscilla.

Ook hebben we verschillende kerken bekeken. Niet in de laatste plaats de S Maria in Aracoeli. De enorme trap voor deze kerk is door diverse leerlingen op de knieën bedwongen, omdat volgens het verhaal de vrouwen dan een een goede man en kinderen zouden krijgen en de mannen de loterij zouden winnen. Hoewel het verband hier tussen ons enigszins ontging..

We zijn uitgebreid in de Nederlandse en Italiaanse media geweest met onze actie voor de Berninifontein. Er is gedanst op straat en gebasketbald met uitzicht op het Colosseum. Er is pizza gegeten en vooral ook heel veel ijs. Het liefst natuurlijk bij de ijszaak met maar liefst 150 smaken vlakbij het Pantheon. We zijn lastig gevallen door straatverkopers die ons toch selfiesticks wisten te verkopen. En helaas is een aantal leerlingen en docenten gerold in de metro.

Al met al een week om niet te vergeten. Nog één dagje bijkomen en dan begint het ‘normale’ leven weer. Ach Rome…..