22 april 2018

Reünie 600 jaar Cele

Met ruim 750 reünisten was ook de tweede dag van de lustrumviering 600 jaar Joan Cele een succes. Veel blije gezichten en enthousiaste “Wat leuk je weer te zien!”’s. Diverse (oud-)docenten gaven gastlessen en konden de drukte bijna niet aan; sommigen besloten ter plekke om nog maar een les in te lassen.

Ook konden de reünisten genieten van een miniPPA met mooie optredens van (oud-)leerlingen. Het schoollied deed duidelijk oude tijden herleven. Ook minister Slob van Onderwijs en wethouder van Onderwijs Jan Brink waren aanwezig en werden geïnterviewd door de (oud-)leerlingen Jaap Valkenburg en Hein Brand. De minister gaf het Celeanum een prachtig compliment: “Het Celeanum is een parel voor Zwolle.” Een mooie kers op de taart.

Gezien diverse twitter-, facebook-, en instagramberichtjes hebben veel reünisten na de reünie nog flink doorgefeest. Of zoals Pierre Spaninks het tweette: “Als in @hofvlietvilla een gezelschap 30’ers aarzelend het Omnes amamus studium heeft aangeheven, alleen om overstemd te worden door drie tafels invallende 60’ers, weet je dat het @celeanum een geslaagde reünie heeft gehad. Het blijft vast nog lang onrustig in #Zwolle.” Sic. Dank allen voor een prachtige dag!

Fotografie: Stefan Lucassen en diverse docenten