17 april 2019

Prachtig Celeanum Muziekconcours

Alweer bijna een week geleden was het Celeanum Muziekconcours, gehouden in de Oosterkerk in Zwolle. Wat was het prachtig.

Leerlingen uit vrijwel alle jaarlagen lieten tijdens deze avond van zich horen. En hoe! Piano, viool, cello en zang, het kwam allemaal voorbij. De avond werd bovendien op fantastische wijze gepresenteerd door Annabel uit klas 6.

Een jury, bestaand uit Marc van Hoof, Josefien Overeem, Bouke Ansing en Albert Ballast, gaven de deelnemende leerlingen na elk optreden feedback. Aan het eind van de avond deelde de jury prijzen uit voor het beste optreden in de categorie lichte muziek en een prijs voor het beste optreden in de categorie klassieke muziek. Ook was er een publieksprijs, waarbij het publiek via de mobiele telefoon kon stemmen op zijn of haar favoriet.

De publieksprijs én de prijs voor categorie lichte muziek gingen allebei naar Victor (klas 1) die het publiek verbijsterd deed luisteren naar zijn ragtime van Scott Joplin, maar vooral ook naar zijn eigen compositie. De prijs voor het beste optreden in de categorie klassieke muziek ging naar het duo Joshua (klas 6) op cello en Tirza (klas 3) op piano. Menigeen in het publiek moest bij dit optreden een traan van ontroering wegpinken.

Het niveau van de hele avond was grandioos. Isabel, Fenna, Hein, Marco, Aymara, Jasmijn, Anne-Marijn, Bente, Ida, Olivia, Vali-B & the Bobettes, Chris, Joshua, Sil, Tirza, Bella, Lize, Marit, wat hebben we van jullie genoten. Dank jullie wel!!!!

Fotografie: Stefan Lucassen