9 maart 2017

Pitches Day for Change klas 3

Onlangs zijn de pitches voor het project Day for Change gehouden. Dit is een project in klas 3 waarbij de leerlingen met een microkrediet een eigen bedrijfje opzetten. Leerlingen maken hierbij een ondernemingsplan en dit plan wordt gepitcht op school of bij de Rabobank voor een jury. De jury bestaat uit iemand van de Rabobank, Day for Change en leerlingen uit klas 4 of een docent van school.

Dit jaar staat het project in het teken van het thema duurzaamheid. De groepjes moeten proberen een duurzaam product te maken en hierbij rekening houden met Planet en People. Het moet dus niet schadelijk zijn voor de natuur en het kan erop gericht zijn om wat terug te geven aan de maatschappij.

De groepjes presenteerden hun idee met veel enthousiasme. Een paar voorbeelden van projecten zijn het verkopen van moestuinpakketten, zelfgemaakte lampen, een toetjesbezorgservice en zelfgemaakte hondenkoekjes.

De winst die de groepjes maken gaat naar Day for Change. Zij stellen het geld beschikbaar aan de organisaties Lend-a-Hand en Aflatoun. Lend-a-Hand geeft het geld aan een educatieproject in de Filipijnen en Aflatoun besteedt het geld aan een educatieproject voor financiële zelfredzaamheid van jongeren in Senegal.

De jury: