11 maart 2015

Orkestival in het Concertgebouw

Op donderdag 16 april vindt voor de 26e keer het Orkestival plaats. Dit is een jaarlijks terugkerend festival waarbij schoolorkesten van landelijke gymnasia de gelegenheid krijgen op te treden in de beroemde grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Ook ons schoolorkest neemt dit jaar deel aan het Orkestival. Dit jaar heeft het Orkestival voor het eerst een thema, “fatale liefde”. De twaalf deelnemende orkesten zullen allen op hun manier invulling geven aan dit thema met stukken die zij daarop van toepassing vinden. Het belooft dan ook een verrassende dag te worden.

Aan het eind van de dag nemen alle musici samen plaats op het podium om gezamenlijk als knallende afsluiting de ouverture Romeo en Juliette van Tschaikovsky ten gehore te brengen o.l.v. dirigent Coen Stuit. Uiteraard heeft ook dit stuk betrekking op het thema fatale liefde.

U zult begrijpen dat spelen in het Concertgebouw voor de meeste leerlingen een unieke gelegenheid is, maar dat het pas echt een uitdaging wordt als die zaal ook nog eens vol publiek zit. Wees getuige van het optreden van onze leerlingen en stimuleer hen met uw aanwezigheid om het beste uit zichzelf te halen en er een onvergetelijke dag van te maken.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Concertgebouw en zijn de hele dag geldig. In- en uitlopen mag. U kunt komen en gaan wanneer u wilt.