20 februari 2016

Ook Wiskunde B-team naar Olympiade-finale

Nadat eerder al bekend was geworden dat twee teams van het Celeanum door zijn naar de landelijke finale van de wiskunde Alympiade kwam deze week het bericht dat ook één van de twee wiskunde B teams door is naar de landelijke finale.

Alle leerlingen van klas 5 en 6 met wiskunde B zijn op vrijdag 13 november bezig geweest met een opdracht over het verplaatsen van attributen en figuren door een denkbeeldige gang. Aan het eind van de dag moesten alle bevindingen in de vorm van een verslag ingeleverd worden.

Het verslag van Max van B, Merith en de zussen Catherine en Elisabeth (klas 6) behoort tot de 10 beste van de in totaal 60 ingezonden verslagen. Zij hadden tevens een leuk filmpje bijgevoegd, zie hieronder.

Een deskundige jury bestaande uit medewerkers van het Freudenthal Instituut zal zich nu gaan buigen over de 10 overgebleven verslagen en bepalen welk team er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor gaat. Vrijdag 18 maart worden de teams in Utrecht verwacht alwaar de uiteindelijke uitslag bekend zal worden gemaakt.
Heel knap gedaan dames en heer en gefeliciteerd namens de wiskunde sectie.

Het andere team, Karel, Job V., Maud en Pim heeft het overigens ook heel goed gedaan, zij eindigden net buiten de top 10.