29 juni 2016

Ontbijtservice Breakfeest genomineerd voor Onderneming van het Jaar

Anne, Carlijn, Christine en Maura uit klas 3E hebben, net als alle andere derdeklassers, meegedaan aan het Day For Change-project. En niet zonder succes; met hun ‘Ontbijtservice Breakfeest’ hebben ze meer dan €500 euro opgehaald voor het goede doel van dit jaar! Voor deze prestatie zijn de meiden genomineerd voor de titel ‘Onderneming van het jaar’.

Lees meer over de nominatie en de verkiezing op de website van Day for Change (stemmen kan nog tot 4 juli). De onderneming loopt ook na het project gewoon verder; er zijn zelfs onderhandelingen met de website www.socialdeal.nl  om te kijken of de activiteiten uitgebreid kunnen worden. Bestellen kan nog steeds via www.breakfeest.simplesite.com . In dit filmpje stellen de meiden van Breakfeest zichzelf voor: Breakfeest

Wist u verder dat:

  • De website van Ontbijtservice Breakfeest inmiddels al meer dan 1700 (!) keer is bekeken.
  • De meiden al twee keer in de Dijkpoorter hebben gestaan.
  • Er op een gegeven moment geen sponsors meer benaderd hoefde te worden, maar dat de sponsors zelf graag zaken wilden doen met Ontbijtservice Breakfeest?

Onderstaand een verslag van de ervaringen van Anne, Carlijn, Christine en Maura:

Wij zijn Anne, Carlijn, Christine en Maura uit klas 3E. In de derde klas hebben wij het project Day For Change. De bedoeling van het project is om een bedrijfje op te zetten en daarmee geld te verdienen voor het goede doel Day For Change. Dit is een organisatie, die kleine leningen verstrekt aan mensen in ontwikkelingslanden.

Wij zijn een ontbijtservice begonnen. Het heet Ontbijtservice Breakfeest. Wij vullen ontbijtpakketten met van alles en nog wat en bezorgen ze in de weekenden bij de mensen thuis. Dit doen wij op de fiets. Klanten kunnen bestellen via onze site: www.breakfeest.simplesite.com of door ons te mailen naar breakfeest@gmail.com. Ook hebben we een Facebookpagina aangemaakt waarop Breakfeest kan worden gevolgd.

Je leert door dit project heel goed wat voor verantwoordelijkheden je hebt. Je moet een bedrijfsplan opstellen, je moet de administratie doen, notulen bijhouden en je hebt de verantwoordelijkheid over het geld dat binnen komt en eruit gaat. Ons bedrijf werd opgezet met een lening van 20 euro van de Rabobank. Ons budget was niet zo groot en daarom hebben we gezocht naar sponsoren. Wij hebben onder andere hulp gekregen van Albert Heijn en van de fietsenmaker in Hattem. Verder hebben we op de voorpagina van de Hattemse krant De Dijkpoorter gestaan.

Het was geweldig om te doen. Wij konden met ons bedrijf mensen verrassen en laten genieten van een heerlijk ontbijt. We hebben niet alleen onze klanten blij gemaakt, maar ook de arme cacaoboeren in Peru met geld dat we hebben opgehaald. Het bedrijfje liep zo goed, dat we besloten hebben om na het project alsnog door te gaan met Ontbijtservice Breakfeest. Dit doen we tot aan de zomervakantie. Het geld dat we hiermee verdienen houden we deels zelf en gaat deels naar Day For Change.