Chinees

China is één van de grootste economieën in de wereld en met een bevolking van zo’n 1,4 miljard is Chinees één van de belangrijkste talen aan het worden. Daarom wordt deze taal op het Celeanum aangeboden. Het vak wordt gegeven door een native speaker.

In zowel de onder- als bovenbouw kunnen leerlingen Chinees volgen. In aansluiting op de lessen Chinees is het bovendien mogelijk voor leerlingen vanaf klas 3 op uitwisseling te gaan naar een school in Beijing. Een ervaring om nooit te vergeten!

De leerlingen leren het Mandarijn of Putonghua, de officiële taal van China. De lesmethode heet “Standard Course HSK”, een communicatieve methode om de leerlingen op een interactieve manier de Chinese taal te laten leren. De lessen zijn vooral gericht op het spreken, het lezen van Chinese karakters en het luisteren naar de Chinese taal. Aan het leren schrijven van Chinese karakters wordt niet veel aandacht besteed; de leerlingen leren met behulp van het programma Hanyu Pinyin de Chinese karakters te typen. Kennis over het land, haar inwoners en de gebruiken komen ook aan bod. Daarnaast vinden de voorbereidingen op het Chinese staatsexamen HSK (Chinese Proficiency Test) plaats. Aan het eind van het schooljaar leggen de leerlingen het examen op verschillende niveaus.

10329983_640964709305667_917425552446258994_o

Chinareis 2013-2014