Waar / Wanneer

Heb je tijdelijk ondersteuning nodig omdat het huiswerk maken maar niet wil lukken? Dan is de huiswerkklas iets voor jou! Op maandag en dinsdag  kun je van 15.00 – 16.30 uur terecht in lokaal 15, 16, 17 of 18 en op donderdag van 13.15 – 14.45 uur. Daar kun je in rust en onder deskundige begeleiding van leerlingen van klas 5/6 je huiswerk maken.

Voor meer informatie kun je terecht bij mevrouw Lelifeld: alelifeld@celeanum.nl.

Aanmelden en kosten

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier 2018-2019 Na het inleveren van het aanmeldformulier kan je direct starten met de huiswerkklas. Je hoeft niet te wachten op een bevestiging. Meer informatie is ook te vinden in de brief die aan de ouders is gestuurd over de huiswerkklas.

De kosten van de huiswerkklas bedragen € 22,50 per week of € 7,50 per dagdeel. Aan het einde van iedere periode stuurt onze administratie een factuur. De dagen waarvoor de leerling zich heeft opgegeven worden in rekening gebracht. Dit betekent ook, dat wanneer een leerling ongeoorloofd afwezig is geweest, dat dagdeel ook in rekening wordt gebracht.

Spelregels

Als je deelneemt aan de huiswerkklas, moet je je houden aan een aantal regels. De belangrijkste regel is dat het rustig is in de huiswerkklas. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je je eigen agenda raadpleegt en niet die van je buurman of buurvrouw. Als je je hier niet aan kunt houden, bestaat de mogelijkheid dat je uit de huiswerkklas gezet wordt. Iedereen moet immers in alle rust goed kunnen werken. Eten is niet toegestaan, maar halverwege is er een pauze met thee en koekjes.

De huiswerkklasbegeleiders zijn ouderejaarsleerlingen die daar speciaal voor geselecteerd zijn. Zij zijn beschikbaar op maandag en dinsdag het 8e en 9e uur en op donderdag van 13.15 – 14.45 uur. Het kan dus voorkomen dat je als huiswerkklasleerling door je rooster of lesuitval 1 of 2 lesuren moet wachten tot de huiswerkklas start. Mocht je door lesuitval meer dan 2 lesuren moeten wachten, neem dan even contact op met je ouder(s)/verzorger(s) en probeer met hen te regelen dat je de huiswerkklas op die dag mag missen. Meld dit wel aan mevrouw Lelifeld en neem de volgende dag een briefje van je ouders mee.

Wanneer je onverhoopt niet naar de huiswerkklas kunt, anders dan bij ziekte of verlof gegeven door school, moet je vooraf een brief van je ouder(s) of verzorger(s) meenemen en afgeven bij mevrouw Lelifeld. Wij weten dan dat jouw afwezigheid geoorloofd is. Afspraken voor het inhalen van een toets, strafcorvee of ander strafwerk kun je niet plannen op de tijden dat je huiswerkklas hebt, zeker niet zonder overleg vooraf met mevrouw Lelifeld. Bij ongeoorloofde afwezigheid wordt contact opgenomen met ouder(s) of verzorger(s). In de toetsweken is er geen huiswerkklas.

Huiswerkinstituut

Heb je intensieve huiswerkbegeleiding nodig, dan is een huiswerkinstituut misschien meer iets voor jou. In Zwolle zijn meerdere goede huiswerkinstituten; huiswerkinstituut Lyceo huurt ruimte in ons gebouw.