16 december 2015

Nieuwe Maatjes!

De laatste trainingen voor het Maatjesproject zijn geweest. Tijdens de afsluitende sessie kregen de leerlingen nog een moeilijke opdracht.

De Maatjes moesten een (gespeeld) conflict tussen mevrouw Kruizinga en meneer de Ruiter oplossen. Dit was geen gemakkelijk conflict. De gemoederen liepen soms hoog op, maar de Maatjes wisten het in goede banen te leiden. Uiteindelijk werd een oplossing voor het conflict gevonden en legden mevrouw Kruizinga en meneer de Ruiter het conflict bij.

Na deze goede afronding was het tijd voor de certificaatuitreiking. Hierbij werden de Maatjes toegesproken door mevrouw Japenga en daarna werden de certificaten uitgereikt. Hierbij zijn de leerlingen dus nu helemaal officieel benoemd tot Maatje. Van harte gefeliciteerd!

De overgang van groep 8 naar de brugklas is voor veel leerlingen best groot. Daarom bestaat er op het Gymnasium Celeanum het zogenoemde Maatjesproject. Elke brugklas krijgt twee maatjes uit de bovenbouw, meestal klas 4, toegewezen die kunnen helpen bij problemen of anderszins een luisterend oor kunnen bieden. Want wat is makkelijker dan om bij zorgen toe te stappen naar een medeleerling in plaats van naar een volwassene? En samen sta je sterk. Lees meer over de Maatjes op: http://www.celeanum.nl/celeanum/maatjes/

 

IMG_0231-2