25 maart 2015

Natuurkunde olympiade zeer succesvol

De leerlingen van het Celeanum hebben een uitzonderlijk goede prestatie geleverd bij de eerste ronde van de natuurkunde olympiade. Maar liefst 6 leerlingen hebben een score gehaald waarmee ze bij de beste 10% van Nederland horen. Dankzij de score van de beste 5 leerlingen is het Celeanum zelfs op de 2e plek geëindigd van alle 148 deelnemende scholen.

Op vrijdagmiddag 23 januari deden 23 leerlingen van onze school mee aan de natuurkunde olympiade. Na lang wachten kregen ze gisteren, op 24 maart, de uitslag. Aike, Bastiaan, Leon, Max, Daan en Marit kregen een oorkonde voor hun prestatie, ze behoorden bij de beste 10% van Nederland.

Daarnaast werden de volgende prijzen uitgereikt voor winnaars op het Celeanum: de eerste plaats voor de natuurkunde olympiade 2014-2015 op het Celeanum werd gedeeld door Aike en Daan. Marit kreeg de beker voor de meeste punten op de open vragen. Daan sleepte daarnaast de eerste prijs voor de meeste punten op de meerkeuzevragen binnen.

Het Celeanum, en in het bijzonder de natuurkunde sectie, is trots op de winnaars, maar ook blij met de grote deelname en inzet van alle leerlingen