10 april 2017

Nationale Schoolhockeycompetitie 2017

Vrijdag 7 april heeft het Celeanum voor de 15e keer deelgenomen aan de Nationale Schoolhockeycompetitie. Het Celeanum had zich ingeschreven voor 4 categorieën : jongens en meisjes onderbouw en jongens en meisjes bovenbouw. De meisjes onderbouw speelden hun wedstrijden op de hockeyvelden van HC Zwolle, de jongens onderbouw moesten naar Meppel en de bovenbouw hockeyers naar Dronten. Plezier in het hockeyen en proberen zover mogelijk te komen zijn de belangrijkste pijlers op deze dag. Heel leuk om te zien hoe sportief de hockeyers met elkaar omgaan. Zijn het in de vereniging ploeggenoten nu strijden zij voor een zo goed mogelijk resultaat voor de school.

De meisjes onderbouw speelden 4 wedstrijden waarvan er 3 overwinningen waren en helaas 1 nederlaag. Omdat er 3 poules van 5 scholen waren ging alleen de winnende ploeg door naar de finale. De meisjes hebben als volgt gespeeld: 2 – 0 winst tegen Praedinus (Groningen);  3 – 1 winst tegen vd Capellen; 1 – 0 winst tegen RSG Slingerbos (Harderwijk) en 1 – 0 verlies tegen Thorbecke SG.

De jongens onderbouw speelden in één poule. Dit betekende dat de winnaar van de poule ook meteen de winnaar van het toernooi zou zijn. Na verlies tegen Thorbecke SG  (2-1) en daarna een nederlaag tegen Thomas a Kempiscollege (2-0) was al duidelijk dat het toernooi winnen niet meer ging lukken. Dit betekende echter niet dat de jongens er niet meer voor gingen. Ze speelden nog tegen Lyceum de Grundel uit Hengelo (2-0 verlies), OSG Sevenwolden uit Heerenveen (1-0 verlies), Almere College Dronten (2-2) en tegen RSG Tromp Meesters uit Steenwijk. Deze wedstrijd werd keurig gewonnen met 3-2. Qua spel deden de jongens niet onder voor de tegenstanders, qua lengte wel. We zagen een topteam in wording. Volgend jaar maakt dit team zeker kans!

Meisjes bovenbouw begon het toernooi voortvarend met een 6-0 overwinning tegen het Thorbecke. Er werd vroeg druk gezet en de tweede bal was altijd voor het Celeanum. Deze wedstrijd was een genot om te zien. Daarna werd er met 2-0 gewonnen van SG de Rietlanden uit Lelystad en 4-1 tegen Stad en Esch uit Meppel. Het spel werd wel wat minder, maar was nog steeds goed. De laatste twee wedstrijden tegen OSG Sevenwolden uit Heereveen werd er 0-0 gespeeld en tegen het Almere College uit Dronten werd er zelfs met 0-1 verloren. Het Celeanum kwam hierdoor net niet in de finale. Jammer, want hier hoorde het Celeanum wel thuis.

De jongens bovenbouw begonnen ook tegen het Thorbecke. Deze wedstrijd werd knap met 1-0 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Stad en Esch werd een waar doelpuntenfestijn. In 25 minuten tijd werd het maar liefst 13-0. De laatste wedstrijd werd ook met 2-0 gewonnen tegen het Almere College. In de finale moest het Celeanum het wederom opnemen tegen het Thorbecke. In deze wedstrijd werd keeper Karel ‘de sloper’ Hehenkamp voor het eerst gepasseerd. Het was duidelijk dat het Thorbecke er alles voor over had de eerste wedstrijd recht te zetten. Dit zorgde voor een 0-3 verlies. De mannen gingen nog wel naar huis met een mooie beker voor de tweede plaats. Deze beker krijgt een mooi plekje in de prijzenkast.