4 juni 2019

Nationaal Schoolroeikampioenschap 2019

Vijf ploegen van het Celeanum deden mee aan het Nationaal Schoolroeikampioenschap op de Bosbaan in Amstelveen, een evenement waaraan veel scholen uit heel Nederland deelnemen. Een fantastische dag op het water!

Onder zomerse omstandigheden zagen we onze leerlingen 2 x 500 meter roeien. In de ochtend een voorwedstrijd voor plaatsing in de A of B finale in de middag.

Nienke, Norah, Berber, Iris, Veerle en stuurvrouw Marrit hebben zich keurig voor de A-finale (categorie klas 1, 2 en 3) weten te plaatsen. Ze hebben prima geroeid en werden uiteindelijk vijfde. Nog beter verging het Hannah, Annelies, Lieke, Sophie en stuurvrouw Renée. Zij werden eerste in de B-finale (categorie klas 1, 2 en 3) en gingen met ‘blik’ naar huis. Ook de andere drie ploegen hebben zeer verdienstelijk geroeid.

Voor de leerlingen in de C-4 was de wedstrijd de afsluiting van het Plusproject ‘ kennismakingstraject roeien’. De leerlingen hebben leren roeien onder deskundige instructie bij de ZRZV (De Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging). Celeasten die al lid waren van de ZRZV werden hierbij ingezet als stuurman c.q. stuurvrouw. Zo leerden de leerlingen roeien van elkaar! Nu maar hopen dat deze plusleerlingen een nieuwe sport gevonden hebben, zodat zij op hun beurt weer nieuwe plusleerlingen kunnen leren roeien!