8 juni 2017

Nationaal Schoolroeikampioenschap 2017

Ook dit jaar was het Celeanum vertegenwoordigd bij het Aegon Nationaal Schoolroei Kampioenschap op de Bosbaan in Amstelveen. We deden mee met maar liefst vijf ploegen. De beginners roeiden in een C4 met stuurman en ervaren roeiers roeiden in een dubbeltwee.

Voor de leerlingen in de C4 was het de afsluiting van het kennismakingstraject roeien dat het Celeanum elk jaar aanbiedt. Ze hebben leren roeien onder deskundige instructie bij de ZRZV. Leerlingen die al lid waren van de roeivereniging werden ingezet worden als stuurman c.q. stuurvrouw.

Onder tropische omstandigheden zagen we onze leerlingen 2 x 500 meter roeien. In de ochtend was er een voorwedstrijd voor plaatsing in de A, B of C-finale in de middag.

Marit, Nicky, Natascha en Wilhelmine met stuurvrouw Samira en Renée werden uiteindelijk 6e in de A-finale (categorie klas 1,2 en 3), Florian, Lex, Robert Jan en Haye met stuurman Maarten werden keurig 3e in de B-finale (categorie klas 1,2 en 3) en Jesse, Nina, Uyen en Anouck met stuurvrouw Renée en Samira (categorie Mix klas 1,2 en 3) hebben een leuke ervaring op kunnen doen.

Onze ervaren meisjes, Imme, Roëlle, Maud en Lianne met stuurvrouw Caitlin, werden uitstekend 3e in de A-finale. Vorig jaar Nationaal kampioen in de klasse 1,2 en 3, nu derde in de klasse 4,5 en 6 en ROC.
Caitlin en Samira / Renée roeiden in de dubbeltwee en werden na een spannende race 4e.