5 mei 2019

Schoolhockeytoernooi

Net voor de meivakantie is er fanatiek gehockeyd door diverse leerlingen uit alle jaarlagen tijdens het Nationale Scholenhockeytoernooi.

Meisjes t/m 15
De meisjes t/m 15 gingen voor hun hockeytoernooi naar Zevenaar. In vier poulewedstrijden werd bepaald wie er naar de kruisfinales mochten. De eerste twee wedstrijden waren zwaar. In de eerste wedstrijd tegen een sterke tegenstander werden een paar mooie kansen gecreëerd, maar deze werden (nog) niet afgemaakt. We hielden even de adem in toen een tegenstandster alleen voor onze keepster kwam. Ze was gelukkig slordig en schoot naast. Eindstand 0-0.De tweede wedstrijd werd met kansen over en weer ook in evenwicht afgesloten. Eindstand 0-0.In de derde wedstrijd kwamen de meiden pas echt goed op gang. Na de eerste score kwam de schwung erin. Eindstand: 5-0 winst. Om door te mogen naar de kruisfinales moest de vierde wedstrijd gewonnen worden. Dat lukte met een keurige 4-0.In de kruisfinale kregen de meiden te maken met een nogal ruig spelend team. De één na de ander werd onderuit gehaald. Toch weerden de meiden zich kranig. Door twee lucky goals van de tegenstander was het toernooi gespeeld.

Jammer van de laatste wedstrijd, maar al met al een heel leuke dag!

Jongens t/m 15
Op een zonnige vrijdagmorgen speelde ons team Jongens-jong met nagenoeg alleen maar tweedeklassers hun eerste wedstrijd tegen Het Nieuwe Eemland. Na een vroege tegengoal verloren wij uiteindelijk op de valreep met 2-0. Geen schande tegen een team wat fysiek veel sterker was. Onze 2e wedstrijd werd gespeeld tegen het Oosterlicht College. Deze wedstrijd werd uiteindelijk verdiend gewonnen met 1-2, mede door twee goals van Jesse. De volgende wedstrijd werd er gespeeld tegen een team van het Willem de Zwijger College. Na een goede start werd er met 4-1 gewonnen. Vervolgens moest de laatste poulewedstrijd gewonnen worden van het Leidsche Rijn College om door te mogen gaan naar de kruisfinales. Ook dit team had enkele oudere spelers in hun team en waren dus letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor onze jongens. Na een snelle achterstand liepen we achter de feiten aan en helaas konden we de stand niet meer ombuigen. De scheidsrechters floten af bij een 1-4 eindstand. Helaas dus geen finaleronde voor onze jongens. Toch konden we terugblikken op een geslaagde dag waar het team twee mooie en verdiende overwinningen haalde, maar het fysiek moest afleggen tegen de betere teams.

Meisjes 16+
Meisjes 16+ speelden hun wedstrijden in Naarden. In deze regio wordt er veel en goed gehockeyd. In de eerste wedstrijd werd al duidelijk dat het niveau een stuk hoger ligt. Na het eerste verlies tegen gymnasium Hilversum volgden er 2 prima wedstrijden die met 3 – 0 werden gewonnen. Een finale plaats zat er niet in, maar een vierde plaats van de 13 deelnemende scholen is absoluut niet verkeerd.

Jongens 16+
De jongens 16+ speelden in Hilversum. Ze moesten tegen allemaal teams uit het Gooi spelen. Ook de jongen merkten dat het hockeyniveau in het Gooi duidelijk hoger ligt dan in Zwolle en omgeving, want de jongens kwamen er niet aan te pas. Een illusie armer, maar een ervaring rijker keerde het team weer richting Zwolle.