26 september 2018

Muzikaal, acteer- en danstalent gezocht: musical Hairspray

Hou je van dansen, zingen en muziek maken met anderen? Kom dan auditie doen voor onze nieuwe musical Hairspray! Hoe? Dat lees je in dit bericht. Meer informatie ook bij onze docenten Antal Roos en Albert Ballast. Inschrijven tot en met 28 september.

Na het grote succes van Grease vorig jaar zal er ook dit jaar weer een grote musical opgevoerd worden op het Celeanum. Dit jaar willen we een bewerking gaan opvoeren van de musical Hairspray. Om praktische redenen hebben we het verhaal hier een daar een klein beetje aangepast, maar de voorstelling zal wel grotendeels op Hairspray gebaseerd zijn.

We zijn dus weer op zoek naar leerlingen met talent! Zowel op het gebied van zang, dans en spel als op muzikaal gebied. De voorstelling zal namelijk weer muzikaal begeleid worden door het schoolorkest. Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor zowel de musical (cast) als het orkest. Iedereen moet zich opnieuw inschrijven, ook als je vorig jaar ook meedeed of in het orkest speelde. Voor de orkestleden van vorig jaar geldt dat ze geen auditie hoeven te doen. Alle andere spelers en muzikanten worden wél gevraagd te auditeren.

Hoe?

Je schrijft je in door het juiste OneDrive formulier in te vullen. De links voor zowel cast als orkest vind je onderaan deze pagina.

Auditie?

Voor het orkest geldt dat je mag auditeren met een filmpje. Maak een filmpje waarop duidelijk te horen is wat je niveau is en stuur dit filmpje naar Albert Ballast (aballast@celeanum.nl). Vergeet niet je naam duidelijk in de mail te vermelden.

De auditie voor de cast zal plaatsvinden op 4 oktober, na het 5e uur, aan de Zoom. Je krijgt op 29 september het materiaal toegestuurd dat je moet voorbereiden. Reken erop dat je gaat zingen, spelen én dansen op de auditie, dus trek comfortabele kleding aan. Er zijn ontzettend veel leuke rollen te verdelen. Als je voor een specifieke rol gaat, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. Het is misschien goed om te weten dat de rol van Seaweed is bewerkt tot een vrouwenrol.

Voor wanneer?

Je kunt je inschrijven t/m 28 september (zowel orkest als cast).

Orkest auditiefilmpjes mogen verstuurd worden t/m 4 oktober. Als je je filmpje te laat (of niet) opstuurt kun je helaas niet meer geselecteerd worden.

ALGEMENE INFO/AFSPRAKEN

Data voorstellingen (nog onder voorbehoud):
12, 13, 14 juni (11 juni generale repetitie)

Repetities cast:
Elke donderdagmiddag, Zoom of Diff (13.15 – 15.00 uur + evt. 15.00 – 16.00 uur voor grote rollen).

Repetities orkest:
Om de week op donderdagmiddag, aan de Westerlaan (13.30 – 16.00 uur).

Extra repetities cast en orkest (onder voorbehoud):
19 april (= Goede Vrijdag) 10.00 – 15.00 uur

10 juni (= 2e Pinksterdag) 10.00 – 15.00 uur

Er wordt een repetitierooster gemaakt met een planning voor het hele jaar. Er wordt verwacht dat je op alle momenten dat je ingeroosterd staat ook aanwezig bent. Het repetitierooster zal af en toe bijgesteld moeten worden, dus houd in principe alle donderdagmiddagen vrij. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over absentie. Een musical maken met elkaar is ontzettend leuk, maar kost veel tijd en energie. Denk dus goed na voordat je je opgeeft, want we willen met een super gemotiveerde groep aan de slag!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Hairspray kan ik je van harte aanraden even de film te kijken en/of naar de soundtrack te luisteren. Dat komt vast ook van pas tijdens de auditie!

We kijken uit naar jullie inschrijvingen!