21 februari 2016

Muziekconcours 2016

Alweer voor de 10e keer werd het jaarlijkse Muziekconcours gehouden, georganiseerd door de onvermoeibare Bob Vaalburg. Ook dit jaar was het een groot succes. Mede door de hilarische en deskundige presentatoren Almer en Tessa!

Leerlingen uit diverse jaarlagen lieten hun kunnen zien. Opvallend was dat dit jaar ook veel getalenteerde leerlingen uit klas 1 meededen. Dat is fijn, want dan mogen we nog vele jaren van ze genieten! Ook klas 6 was goed vertegenwoordigd. We hebben prachtig pianospel gehoord, sereen én swingend gezang, vrolijke cello’s en een klaterende fluit. Dank allemaal dat jullie ons zo hebben laten genieten!

Ook waren er prijzen te verdelen. Tijdens de beraadslaging van de jury werd deze pauze opgefleurd door een verrassingsoptreden van oud-leerling Rutger Jansen. Hij studeert nu aan het conservatorium in Den Haag. En dat was te merken: wat prachtig was zijn pianospel.

De Happy Cello’s kregen een eervolle vermelding. Isa en Vera uit klas 1 kregen de eerste prijs in de categorie basis met hun viool- en pianospel. In de categorie gevorderd kreeg Pascale de hoofdprijs die de Passagio van Ludovico Einaudi geheel uit het hoofd deed. De aanmoedigingsprijs ging naar Job uit klas 1 die ons met zijn zang ontroerde. Wellicht een opmaat voor Erjan uit klas 6 die met zijn prachtige lied Music for a While van Purcell de eerste prijs en de wisselbokaal in de wacht sleepte. Ook kreeg Erjan de publiekspijs. Hoewel hij dit jaar eindexamen doet, zien we hem hopelijk volgend jaar terug als jurylid!

Erjan kreeg de prijs uitgereikt door Huy, jurylid en winnaar van vorig jaar. De jury bestond verder nog uit Albert Ballast, Erik Jager, Caren Japenga en Lies van Vledder, oud leerlinge en docente viool.

Fotografie: Quinten Bulte