22 juni 2017

Musical Elektra: de foto’s

Drie avonden lang schitterden onze leerlingen op het podium in de musical Elektra. Wat hebben we genoten! Complimenten aan alle leerlingen en docenten die dit mogelijk hebben gemaakt. Op grandioze wijze zette Marleen uit klas 5 koningsdochter Elektra neer.

De musical is gebaseerd op de tragedie Elektra van de Griekse tragediedichter Sophokles. Maar het is een Elektra zoals u haar nog nooit heeft gezien. Het is een eigentijds stuk geworden dat zich afspeelt in een metrostation omlijst met stevige popmuziek. Leerlingen uit vrijwel alle jaarlagen speelden mee in deze musical. De productie was in handen van Albert Ballast, docent drama en muziek, en Antal Roos, docente Engels, die ook de choreografie verzorgde.

Het verhaal: De jonge Elektra woont met haar zusje Chrysotemis en kleine broertje Orestes in een prachtig huis in de stad. Haar vader, een beruchte wapenhandelaar, wordt vermist en haar moeder Clytaemnestra heeft een nieuwe vriend in huis genomen, genaamd Aigisthos. Als op een goede dag Elektra’s vader onverwacht op de stoep staat, wordt hij diezelfde avond nog vermoord door Aigisthos en haar moeder. Elektra begrijpt snel dat haar broertje Orestes nu ook gevaar loopt, omdat hij, eenmaal volwassen, de aangewezen persoon is om de dood van zijn vader te wreken. Ze brengt haar broertje halsoverkop in veiligheid door hem de stad uit te smokkelen. Zelf wordt ze verbannen uit het ouderlijk huis en leidt vervolgens vele jaren een zwervend bestaan in de metrogangen van de stad. Ze blijft wachten op de terugkeer van Orestes en op het moment dat ze samen wraak kunnen nemen voor de moord op hun vader.

Fotografie: Maria Mercedes Franken en Stefan Lucassen

Leerlingen uit klas 1 maakten een korte inleiding op Sophokles’ Elektra: