23 mei 2017

Met het Econasium naar de Beurs en de DNB

Leerlingen van klas 4, die de vakken M&O en/of economie hebben, zijn naar Amsterdam geweest voor een bezoek aan De Nederlandse Bank (DNB) en de Beurs.

Bij De Nederlandse Bank kregen de leerlingen van klas 4 een rondleiding door het bezoekerscentrum van de DNB. Tijdens deze rondleiding moesten zij verschillende opdrachten doen en vragen beantwoorden. Hiermee konden ze punten verdienen. De opdrachten bestonden uit een aantal quizzen, maar ook moesten ze de rente bepalen aan de hand van nieuwsberichten. Door deze opdrachten hebben de leerlingen veel geleerd over wat de DNB doet en ook op welke manier ze dit doen. Na de rondleiding hebben de leerlingen ook nog naar een presentatie geluisterd van 2 medewerkers van DNB.

Na het bezoek aan DNB zijn de leerlingen naar de Beurs gelopen. Daar kregen ze een rondleiding en mochten ze een kort simulatiespel spelen. De leerlingen hebben tijdens de rondleiding kunnen ervaren hoe het er in de aandelenhandel aan toe gaat en welke factoren er erg belangrijk zijn. Op het einde was een nog een leuke opdracht waarvoor de winnaars een kleine prijs in ontvangst mochten nemen.