2 mei 2018

MEP Overijssel 2018

Half april vond de 28e conferentie van het Model European Parliament-Overijssel plaats. Dit is een simulatiespel van het Europees Parlement voor leerlingen uit klas 4 havo en vwo. Aan de conferentie namen 15 scholen uit Overijssel deel, zo ook het Celeanum.

De conferentie bestaat uit drie onderdelen: een kennismakingsdag, een dag om resoluties over van te voren opgegeven onderwerpen op te stellen en een dag om alle resoluties plenair te bespreken. De activiteiten vinden voornamelijk plaats in het Provinciehuis.

Het Celeanum had een ijzersterke delegatie bestaande uit Caitlin, Hein, Erin, Thijmen, Jasmijn, Silvester en Kirsten. De laatste had de rol van journalist, de anderen de rol van parlementariër. Verder was Carlijn als voorzitter betrokken bij de conferentie.

Van elke school wordt een deelnemer gekozen voor deelname aan de landelijke conferentie van het MEP in september. Uiteindelijk bleek Erin de sterkste debater van het Celeanum, terwijl Jasmijn reserve deelnemer werd, mocht een kandidaat zich terugtrekken.

Ook vanuit de journalisten wordt een vertegenwoordiger geselecteerd voor de landelijke conferentie. Kirsten bleek de beste journalist en zij gaat ook naar Den Haag. Haar verslag: MEP eindverslag PDF

Alle ouders die deelnemers van andere scholen hebben ondergebracht zeer bedankt voor de geboden gastvrijheid. We hebben van de deelnemers louter positieve verhalen gehoord!