20 april 2015

Meisjes hockeyteam tweede bij Nationaal Schoolhockeytoernooi

Op vrijdag 17 april werd voor de 13e keer het nationale Schoolhockeycompetitie voor scholen uit het voortgezet onderwijs georganiseerd. Al onze teams scoorden goed, maar het meisjes “jong”-team wist een grandioze tweede plek te behalen.

De meisjes en jongens “oud” speelden hun wedstrijden bij HC Twente in Hengelo terwijl de meisjes “jong” (geboren na 1 oktober 2000) in Zwolle hun kunsten lieten zien.

Deze meisjes uit de klassen 1 en 2 hebben dankbaar gebruik gemaakt van de trainingen die vooraf zijn gegaan aan dit toernooi. Ze kregen de gelegenheid om onder schooltijd een viertal trainingen te krijgen die geregeld waren door Lily Ruijs en Jack Justus.

De meisjes “jong” speelden de eerste wedstrijd tegen Ichtus College Dronten gelijk met 0 – 0, maar daarna volgden drie overwinningen op respectievelijk RSG no veluwe (4 – 0), Ichtus Kampen (1 – 0) en Thorbecke SG (3 – 0). De vijfde wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen het Almere College (2 – 2).

In de kruisfinale tegen RSG Slingerbos uit Harderwijk werd het bijzonder spannend. Dankzij goed keeperswerk van Lize bleef het 0 – 0. Om tot een winnaar te komen werd een shoot out gespeeld en dankzij doelpunten van Maura, Anna V. en Lisette werd de finale bereikt.

In deze finale tegen CSE Zwolle lukte het onze Celeanum leeuwinnen om goed tegenstand te bieden. In de tweede helft moesten zij toch hun meerdere erkennen en onder luid applaus van het publiek werden onze meisjes grandioos tweede. Mede dankzij de coach Christy Walklin from England zagen we een meisjesteam dat ook onderling heel leuk met elkaar omging. Lize, Eline, Nienke, Carolijn, Christine, Maura, Nicky, Noortje, Anna V., Sophie, Anna K., Sophie B., Lisette, Anne en Inge super gedaan. Proficiat!

De jongens en meisjes bovenbouw werden in stijl naar Hengelo gebracht. Zij zaten namelijk in de bus van Pec, de huidige en wellicht toekomstige bekerkampioen.. De jongens moesten de eerste wedstrijd tegen het CSE. Leerlingen die op het CSE zitten krijgen zes uur per week hockeytraining op school. Het CSE was op voorhand dan ook duidelijk favoriet omdat zij op elkaar ingespeeld zijn. Het Celeanum bood het CSE kranig weerstand en wist er zelf enkele keren gevaarlijk uit te komen. De wedstrijd eindigde in 0-0.

De wedstrijden erop eindigde in 2-0 winst, 3-0 verlies en 1-0 winst. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om in de finale tegen het CSE te spelen. Helaas verloor het Celeanum deze wedstrijd met 3-0.

De meisjes “oud” hebben een prima toernooi gespeeld. De eerste wedstrijd werd weliswaar verloren, de tweede ruim gewonnen (4-0). De wedstrijd hierop volgend wonnen de dames met 2-0. In de laatste wedstrijd hoefde maar 1 keer gescoord te worden. De tegenstander weerde zich echter kranig. Het bleef 0-0. Om door te mogen moest er in de poule geëindigd worden op een eerste of tweede plaats. Twee teams eindigden op puntenaantal als tweede. Doordat het andere team net iets meer doelpunten had gemaakt gingen zij door ten koste van het team van het Celeanum.