31 mei 2018

Meisjes brugklas derde bij schoolvoetbaltoernooi

“Het is vandaag echt voetbalweer!” zo citeer ik één van de leerlingen uit het brugklas meidenteam, en dat was het ook. Vol goede moed stonden de leerlingen te popelen om aan de eerste wedstrijd te beginnen.

Door onze speciale sportverslaggever Top

De verwachtingen lagen niet zo hoog; we hadden wel allemaal sporters in ons team, maar niet iedereen was een voetballer. Nadat we de opstelling hadden door besproken klonk het eerste fluitsignaal. Deze eerste wedstrijd speelden we tegen het van de Capellen Scholen Gemeenschap 3. Deze eerste wedstrijd werd door de dames van het Celeanum makkelijk gewonnen; 0-2 voor ons, een goed begin! Na een korte pauze speelden we tegen het Thomas a Kempis college. Ook deze werd gewonnen, dit keer een prachtige 5-0! Nu begonnen de dames toch stiekem wel een beetje te dromen van een finaleplek.

Direct na de wedstrijd tegen het Thomas a Kempis college speelden we weer tegen het van de Capellen Scholen Gemeenschap, echter nu tegen het 1e team. We wisten dat dit moeilijk ging worden, omdat we de meiden van dit team al eens hadden zien spelen. Maar ondanks dat zij goed waren vergaten wij niet dat wij ook een aardig balletje konden trappen. Al snel merkten we dat we wel een flinke kluif aan dit team zouden hebben. We hebben de stand gelukkig op 1-1 weten te houden.

Vol spanning was het nu afwachten of we een plekje hadden in de halve finales. En of we die hadden: we waren eerste van onze poule geworden! In de halve finale speelden we tegen het team dat 2e was geworden in de andere poule: Thorbecke Scholengemeenschap. Na een spannende pot voetbal bleef ook hier de stand 1-1.

Maar er moest en zou een winnaar moeten komen. Welk team mag er anders naar de finale? Een zenuwslopende penalty reeks volgde. Van zowel ons team als het team van de tegenstander ging er lange tijd geen bal in het net, met gespannen kopjes keken we toe: hoe zou dit aflopen? Helaas, daar was de treffer van het team van het Thorbecke. De teleurstelling was eventjes groot, maar daarna waren we alleen maar heel trots dat we het letterlijk zover geschopt hadden én bij de prijsuitreiking bleken we ook nog eens 3e te zijn geworden. Het was die dag écht een voetbalweertje!

Meisjes t/m 15 jaar

De meisjes t/m 15 jaar kenden een vliegende start bij het schoolvoetbaltoernooi. De eerste wedstrijd moeten ze tegen het TSG. Dit team bestond uit allemaal voetbalsters. Het eerste doelpunt wordt al snel geïncasseerd. Gelukkig konden onze meiden ook voetballen. Het werd 1-1, toen 2-1 achter, 2-2 en met goed combinatiespel scoorden de meiden van het Celeanum zelfs een derde doelpunt.

De volgende twee wedstrijden werden nipt verloren. Steeds met één doelpunt verschil. Uiteindelijk mogen de meiden trots zijn op een derde plaats in de poule. Goed gespeeld!

Brugklas jongens

De brugklas jongens lieten zich van hun beste kant zien tijdens het schoolvoetbal toernooi. Al waren de shirtjes aan de grote kant en werden alle vier de wedstrijden verloren, de jongens muntten uit in hun sportieve spel. Na afloop van elke wedstrijd werden de tegenstanders keurig gefeliciteerd en de nederlagen werden moedig geaccepteerd. De jongens hebben met plezier gevoetbald.

Goed gedaan, mannen!

Jongens t/m 15 jaar

De jongens t/m 15 jaar kenden een ook vliegende start bij het schoolvoetbaltoernooi. Op het hoofdveld van CSV werd in een hele leuke wedstrijd met 3-2 gewonnen van het Greijdanus. De overige wedstrijden in de poule werden helaas verloren. Er werd goed gespeeld maar de tegenstander was simpelweg net iets beter. De laatste wedstrijd om plek 7 werd gewonnen waardoor de leuke dag ook op een leuke manier werd afgesloten.