7 april 2015

Maaike finalist Young Writers Award

Elk jaar doen onze leerlingen uit de bovenbouw mee met de Genootschap Nederland- Engeland wedstrijd voor ‘Public Speaking’ en ‘Young Writers’, die tot twee jaar terug bekend was onder de naam ‘BBC Awards’. Leerlingen krijgen daarbij de keuze uit een aantal onderwerpen om over te spreken of te schrijven. Maaike wist met haar stuk door te dringen tot de finale.

Voor ‘Public Speaking’ deden mee: Juliëtte, Wendy, Catherine en Elisabeth en bij de ‘Young Writers’ wedstrijd Maaike, Joseph en Aaron.

Zoals gewoonlijk werd de regionale voorronde voor de ‘Public Speaking’ wedstrijd op onze school gehouden. Er waren 38 kandidaten waarvan er acht door konden naar de halve finale in Zeist op 18 april. Helaas was geen van onze kandidaten daar sterk genoeg voor, maar ze vertelden wel dat ze genoten hadden van de middag en een hele ervaring rijker waren.

De winnende schrijvers zijn inmiddels ook bekend gemaakt. Maaike echter wist met haar stuk over “Should the general public understand science?” door te dringen tot de finale. Haar stuk is te lezen op de website van GNE Awards en er is op haar te stemmen via: http://www.gneawards.nl/vote (klik op haar naam om het stuk te lezen).

 

11081395_803845686350901_2103960025674455902_n