18 februari 2018

Lagerhuisteam Celeanum bereikt debatfinale

Op donderdag 15 februari werd in het provinciehuis Overijssel de jaarlijkse debatwedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’ gehouden. Het team van het Celeanum, dat voor een groot deel bestond uit nieuwe leden, slaagde er met vlag en wimpel in de oude generatie te doen vergeten.

In de poulefase werden alle concurrenten verslagen, waarna in de halve finale een bloedstollend debat volgde tegen de winnaars van vorig jaar. Ook in dit debat, over de leefstijl van jongeren, was het Celeanum uiteindelijk de sterkste. De jury bepaalde dat de overtuigende houding van onder meer de zusjes Felix, maar ook de veelzijdigheid van de argumenten, het Celeanum-team uiteindelijk de overwinning bezorgde.

In de finale moesten ze het vervolgens opnemen tegen het Carmel college. Hierin liet Djoeke als teamcaptain het goede voorbeeld zien met een fantastische prestatie in het een-op-een debat. Helaas besloot de jury dat het Carmel college over alle debatten gezien nipt een betere prestatie had geleverd.

Desondanks kan het team tevreden terugkijken op een succesvolle en ontzettend leuke dag, die op traditionele wijze werd afgesloten met een pizza.