23 april 2015

Klas 6 verdeelt Celeanum in oost en west

Oost-Europese toestanden vandaag bij ons op school. Klas 6 had als stunt onze school verdeeld in Oost- en West-Celeanum. Wilde je van het ene deel naar het andere deel dan moest je je kunnen identificeren bij Check Point Charlie, dat op iedere verdieping de grens streng bewaakte. Volstrekte chaos en enorme opstoppingen waren het gevolg. Van lesgeven is niet veel terechtgekomen.

Bij binnenkomst werden de leerlingen ontdaan van hun namen en kregen ze een nummer op hun voorhoofd geschilderd. In Oost-Celeanum haalden soldaten de nummers uit de klas en zetten ze in een willekeurige andere klas weer neer. Zo belandden wat bruggers bij een wiskunde B les van klas 5…

In Oost-Celeanum controleerde de staat het netwerk. Het scherm was rood en de hele dag draaide een powerpoint waarin verteld werd hoe aangenaam het wel niet was om in Oost-Celeanum te zijn. Fier wapperde buiten de rode vlag met het Celemannetje in goud met hamer en sikkel. Kijk hier voor Oost-Celeanum propaganda!

In West-Celeanum was het allemaal wat gemoedelijker. Ook hier werden leerlingen uit de les gehaald, maar dit keer mochten ze zelf zeggen waar ze heen wilden. Vrolijke zesdeklasmeisjes liepen de les binnen en gaven ter ontspanning yogales aan de leerlingen.

Gelukkig viel om 12.00 uur de muur en was het tijd voor een herenigingsfeest. Op een enorm springkussen moesten leerlingen en docenten een parcours aanleggen om de snelste tijd. Hier en daar werd wat vals gespeeld. Zo hebben we allemaal kunnen constateren dat een zekere docent Klassieke Talen Emma uit klas 6 verhinderde de stormbaan te nemen. Maar ze liet zich niet kisten en won als nog. Terecht.

Bedankt voor een leuke dag, klas 6! En veel succes met de voorbereidingen op de examens!