18 mei 2016

Klas 4 naar Amsterdam

Met heerlijk zomerweer vertrok klas 4 vorige week naar Amsterdam voor een bezoek aan het Paleis op de Dam en het Allard Pierson museum. Ook stond een stadswandeling door Amsterdam op het programma.

Tijdens de lessen Klassiek Culturele Vorming hadden de leerlingen de excursie voorbereid, zodat ze goed beslagen ten ijs kwamen. In het Paleis op de Dam hielden de leerlingen spreekbeurten over al het moois dat daar te zien is. Het Paleis is namelijk een classicistisch gebouw met tal van verwijzingen naar de Romeinse oudheid. Veel verhalen die in de lessen waren behandeld, zijn daar te zien.

In het Allard Pierson Museum kregen de leerlingen een rondleiding. Onder andere bezochten ze de “gipsen zolder”, waar afgietsels staan van Romeinse en Griekse beelden. Ooit stonden deze beelden in de diverse kunstacademia in den lande en toen ze uit de mode raakten, kwamen ze terecht in het Allard Pierson museum. Aan de hand van deze beelden is de ontwikkeling in de beeldhouwkunst goed uit te leggen. De leerlingen wisten tijdens deze rondleiding hun gidsen te imponeren met hun eigen kennis.

De enorme file op de terugweg was een beetje jammer, maar al met al een heerlijk zonnige en geslaagde dag!