10 juli 2017

Klas 2 in Xanten

Onder tropische omstandigheden was klas 2 onlangs een hele dag in het Duitse middeleeuwse stadje Xanten.

De dag begon rustig in het stadje zelf. Voor Duits hebben de leerlingen zelfstandig een rondwandeling door de stad gemaakt en hebben ze de verwijzingen gezien naar de sage van Siegfried in het Nibelungenlied. Na afloop van de wandeling was er nog tijd voor een ijsje, een potje voetbal of nog even shoppen.

’s Middags brachten de leerlingen een bezoek aan Archeologisch Park Xanten en het Romeins museum. Het Archeologisch park ligt op de plek waar vroeger een Romeinse stad was, ontstaan onder de rook van een groot Romeins legerkamp. Van dit kamp is weinig meer over, maar van de stad is nog het een en ander te zien, met name onder de grond. Op de fundamenten van de oorspronkelijke gebouwen zijn er reconstructies gemaakt van het badhuis, de haventempel, het amfitheater, de taberna en een aantal woonhuizen.

In het museum kregen de leerlingen een rondleiding en in het park gingen ze zelfstandig aan de slag met een speurtocht. Aangezien de temperaturen hoog opliepen was het fijn om na 16.00 uur te kunnen afkoelen in de naburige recreatieplas.