23 januari 2017

Inspiratie voor nieuwe projecten bij HPG-dag

Afgelopen vrijdag was weer de jaarlijkse leerlingendag van het Honours Programma (HPG) van de Stichting Het Zelfstandig Gymnasium. Merel, Christine, Carlijn, Roëlle, Bella, Kees en Veralinde uit klas 4 en Karel uit klas 6 zijn samen met meneer Gaastra en mevrouw Van Perlo naar deze dag gegaan die gehouden werd in de Hogeschool Utrecht.

Na een plenaire opening, met ruim 250 leerlingen, vertelde meneer Smeets van Siemens (directeur Human Resources) wat voor Siemens belangrijke criteria zijn om werknemers aan te nemen en wat de relatie is met het Honours programma.

Daarna waren er speeddates voor de leerlingen zodat onderling ervaringen konden worden uitgewisseld.
Na een heerlijke lunch was het tijd voor de leerlingen om actief iets over hun eigen project te gaan vertellen. Dit ging door middel van verschillende “speakers corners”: per onderwerp was er een plek waar leerlingen iets over hun onderwerp konden vertellen en ook om hulp konden vragen. Het was prachtig om te zien hoe leerlingen elkaar verder hielpen, wat voor vragen er worden gesteld en hoe leerlingen ideeën en projecten combineerden, deelden en uitwisselden. Een heel leerzaam en inspirerend deel van de middag.

Tenslotte waren er workshops: hoe ga je op zoek naar een project, waarop word je nou precies beoordeeld, en hoe ziet het examen eruit?

Na vieren stapten we met z’n allen weer in de trein om terug te reizen naar Zwolle. Moe maar voldoen en vol inspiratie voor een eigen project!

Wij doen als school voor het derde jaar mee aan het HPG programma. Het HPG is bedoeld voor leerlingen die zich persoonlijk willen ontplooien door middel van een eigen project. Voor meer informatie over het HPG: http://www.celeanum.nl/…/pluslessen-honou…/honoursprogramma/.

IMG_0955 - kopie