16 maart 2015

Informatiemiddag groep 8 op 25 maart

De Open Dag of één van de voorlichtingsavonden van het Gymnasium Celeanum gemist? Of is er nog twijfel? Speciaal voor late beslissers organiseert het Celeanum een extra informatiemiddag voor leerlingen en hun ouders van groep 8. De middag is op woensdag 25 maart van 15.00-16.15 uur op de hoofdlocatie aan de Zoom 37.

Tijdens deze middag zal iets over het Celeanum worden verteld en kunnen de aanwezigen kennismaken met enkele docenten en leerlingen. Ook zal er aandacht zijn voor speciale vakken, zoals Grieks en Latijn, Chinees en Cambridge Engels. Voor het aanmelden en eventuele vragen kunt u terecht bij de conrector van onderbouw Brenda Broekman via bbroekman@celeanum.nl of 038-4552820.

Het Gymnasium Celeanum is één van de openbare scholen die valt onder Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ), maar is wel anders dan de andere OOZ-scholen. Het Celeanum is een vrij kleine school, met ongeveer 850 leerlingen, waar docenten en leerlingen elkaar nog kennen. De leerlingen voelen zich op hun gemak en geven aan eindelijk zichzelf te kunnen zijn. Ingeroosterde tussenuren in de onderbouw zijn er niet. En juist omdat de school zo klein is, is er een groot aanbod aan bijzondere vakken, zoals Chinees, wiskunde D of Cambridge Engels. De school heeft ook een sportieve kant: al enige jaren voert het Celeanum het NOC*NSF certificaat Sportactieve School.

Grieks en Latijn

De vakken Grieks en Latijn onderscheiden het gymnasium van een atheneum. De Klassieke Talen, zoals ze worden genoemd, worden alleen op een gymnasium aangeboden. Deze vakken vragen namelijk net iets extra’s van een leerling. Er wordt een flink beroep gedaan op zijn of haar analytisch vermogen. Grieks en Latijn vertalen is te vergelijken met een wiskunde-som: je moet eerst rekenen, voordat je een uitkomst hebt. Zo werken deze talen ook: je moet eerst flink puzzelen, voordat je een mooie zin kan maken. De Griekse en Latijnse cultuur geven bovendien inzicht in de oorsprong van onze Westerse beschaving en helpen je de moderne talen beter te begrijpen.

Is de keuze voor onze school al gemaakt? Vul dan het aanmeldingsformulier nieuwe leerlingen in!