18 juni 2019

Inderdaad: Niemand stopt de beat!

Het zit er weer op… Na maandenlang wekelijks repeteren op de donderdagmiddag hebben cast en orkest vorige week drie keer de show ‘Niemand Stopt de Beat’ gespeeld. Het was geweldig!

Een verslag van mevrouw Roos:
“Bij de generale repetitie was er nog behoorlijk wat spanning of alles wel goed zou komen, maar op woensdagavond viel alles ineens op z’n plek tijdens de première. Het was prachtig om te zien en te voelen hoe de muziek, zang, dans en het spel ineens samenkwamen. Wat veel mensen niet weten is dat we bij de meeste repetities maar op één discipline focussen. We hebben dus aparte zangrepetities gehad, maar ook dansrepetities en spelrepetities. Daarnaast repeteerde het orkest (zonder de cast) om de week op de donderdagmiddag. Het samenbrengen van al die disciplines kost veel tijd en gaat vaak pas echt soepel na veel herhaling, maar voor herhalen hadden we helaas weinig tijd.

Wat het nog extra spannend maakte was dat de kleding, het decor en de rekwisieten er allemaal pas bijkwamen toen we in de gymzaal gingen repeteren. In twee dagen tijd moesten de spelers zich inwerken in het verplaatsen van het decor (de zogeheten ‘changementen’), de (snel)verkledingen backstage en het doorgeven van zenders (microfoontjes). Het getuigt dus van enorm veel concentratie, talent en teamwork dat de leerlingen er zo goed in geslaagd zijn om drie avonden achter elkaar een geweldige show neer te zetten! Voor Albert en voor mijzelf was het een genot om met deze getalenteerde groep leerlingen te werken en we zijn apetrots op het prachtige resultaat dat zij hebben neergezet.”

Fotografie: Stefan Lucassen