21 mei 2019

Het Cele Racing-team presenteert: Orca-One

Zestien leerlingen en twee docenten hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om een energiezuinige racewagen te bouwen en met prachtig resultaat: de OrcaOne is geboren! Gisteravond presenteerden de leerlingen vol trots de race-auto. En terecht, wat een knappe prestatie. Komend weekend gaan ze racen in Oss. We wensen hen heel veel succes namens de hele school!

De OrcaOne is ontworpen voor de Shell Eco-marathon: een van ’s werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. Het is de bedoeling dat de auto’s zo ver mogelijk rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof.

Het Cele Racing-team doet mee aan de prototypeklasse. In deze klasse gaat het erom een zo energiezuinig voertuig te ontwerpen. Cele Racing heeft het voertuig gebouwd in samenwerking met studenten van Windesheim en met de hulp van vele sponsors. Het huidige record in de prototypeklasse van de Shell eco-marathon staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug. We zijn benieuwd!!

De OrcaOne:

Voor meer informatie zie ook: http://celeracing.nl/index.html

Fotografie: Stefan Lucassen