4 maart 2015

Groot Celeanumdictee

Was het liefde voor de taal of eerder een milde vorm van zelfkwelling, die 28 leerlingen, 7 oud-leerlingen en 6 docenten zich deed buigen over het dictee van dit jaar?

De door dhr. Bremer geschreven tekst bevatte uiteraard de nodige klassieke verwijzingen, maar ook termen als mer à boire en crème de la crème (wel of niet met streepjes ertussen?). Hoe mooi mevrouw Van Twist ook voorlas, iedereen zat wel op enig moment met de handen in het haar. Gelukkig hadden enkele oud-leerlingen overheerlijke cakes gebakken; dat verzachtte de spellingtwijfel wel wat!

Uiteindelijk mocht Robin Jansen uit 5A zich de spelheld van 2014-2015 noemen; hij maakte slechts 8 fouten in de hele tekst. In klas 3 was Inge Eduard met 16 fout de beste, in klas 4 Susanna den Hengst met 9 fout en in klas 6 Janine Rook met 11 fout. Onder de oud-leerlingen was de spellingkampioen van vorig jaar, Bas Ester, met 8 fout nog altijd te sterk voor zijn jaargenoten. Van de docenten was dhr. Jonkers de duidelijke winnaar: hij maakte in de hele tekst slechts 2 fouten.