10 mei 2016

Girlsday 2016

Net voor de meivakantie was weer de jaarlijkse Girlsday en aantal meiden van klas 2 deden er aan mee. Girlsday is bedoeld om meiden te interesseren voor techniek en ICT.

Het thema was dit jaar Bouw en Infra. De meiden bezochten leegstaande kantoorpanden bij de Isala-klinieken en kregen als opdracht om een nieuwe functie te verzinnen voor het kantoorpand. De functie moest wel een relatie hadden met het ziekenhuis.

De leerlingen gingen in groepen uiteen en bedachten mooie en creatieve oplossingen. Het verslag hiervan maakten ze in de vorm van een vlog (kort videoverslag). Hier kregen de meiden eerst ook nog uitleg over. Het was een leerzame, maar vooral ook gezellige dag.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Voor meer info zie www.vhto.nl