24 februari 2015

Geslaagde profielwerkstukavond klas 6

Wekenlang naar toegeleefd en toen was het dan zo ver: de presentaties van de profielwerkstukken van onze zesdeklassers. Ook dit jaar hebben ze hard gewerkt. Het profielwerkstuk vormt samen met de presentatie de afsluiting van een traject, waarbij leerlingen op diverse manieren onderzoek hebben gedaan naar een zelfgekozen onderwerp. En het resultaat mocht er zijn!

Om 18.30 gingen de deuren van het Celeanum open en konden de leerlingen zich voorbereiden. Om 19.00 uur gingen de presentaties van start. De spanning was van de gezichten af te lezen, maar eenmaal op dreef verdween deze spanning bij de meeste leerlingen snel. Er is dan ook meer dan een jaar hard gewerkt aan deze profielwerkstukken. De leerlingen weten zoveel van het onderwerp af en zitten zo goed in de materie, dat hier iets over vertellen bijna vanzelf leek te gaan. Vol enthousiasme deelden de leerlingen hun kennis en werden vragen beantwoord.

Er was voor elk wat wils. Wat is de invloed van muziek op de concentratie? Wat is moleculaire gastronomie? Hoe herken je een leugenaar? Kun je kleuren horen en smaken zien? Waarom gaan steeds minder mensen naar de stembus? Wat is de invloed van licht op slaap? In vijf rondes met presentaties passeerden ruim zestig onderwerpen de revue.

Het is nog even wachten op het eindcijfer, dat ook meetelt voor het eindexamen, maar dit zit er in ieder geval op!