17 september 2015

Geslaagd bezoek schrijver Stephan Enter

Nadat er al twee jaar op rij schrijvers het Celeanum hebben aangedaan, bracht afgelopen dinsdagavond ook Stephan Enter een bezoek aan onze school.

Enter, schrijver van titels als ‘Grip’ en ‘Spel’, werd geïnterviewd door een drietal leerlingen, die elk een ander boek voorbereid hadden. Ze werden hierin bijgestaan door meneer Heijmans – zelf groot liefhebber van Enters werk. De schrijver, die overigens erg sympathiek overkwam, gaf duidelijk en uitgebreid antwoord op de vragen. Zo verkreeg het publiek meer inzicht in zijn boeken en in zijn werkwijze in het schrijven.

Na dit interview was er ruimte voor bezinking, een drankje, maar ook voor de aanschaf en signering van een of meer van Enters boeken. Hierna konden leerlingen uit het publiek, die allen in ieder geval één boek van de schrijver hadden gelezen, vragen stellen. Tevens werd er uitgebreider op eerdere onderwerpen ingegaan. Kortom, een uiterst interessante avond, en zeer inspirerend voor degene die zelf ook schrijft of schrijven wil.