13 maart 2017

Econasium-excursie naar P.E.C. Zwolle

Maandag 13 maart hebben onze Econasiumleerlingen een excursie gemaakt naar P.E.C. Zwolle.

Een verslag door Kimi en Yanick (klas 4)

Om 10 uur ’s ochtends waren we bij de hoofdingang van het stadion aanwezig. Toen de hele groep er was, werden we opgehaald door operationeel directeur Arjan Jansen. Die heeft ons meegenomen naar 1 van de skyboxen.

Daar kregen wij een presentatie over de gang van zaken van het bedrijf P.E.C. Zwolle en zo kregen we inzicht in onder andere de financiën, hun visie en over de manier van werken. Aan het einde van de presentatie was er ruimte voor de vragen die wij moesten bedenken als voorbereiding op deze excursie naar P.E.C. Zwolle.

Toen werden we opgehaald door Folly van Dam, oud P.E.C. Zwolle speler. Die heeft ons een verdere rondleiding gegeven door het prachtige MAC3 Park Stadion. We zijn langs alle skyboxen gegaan; we kregen de evenementenhal te zien en het hotel Lumen die de meeste van ons nog niet gezien hadden. Ook mochten we nog even op het veld staan waar we onder andere Stef Nijland en Nicolai Brock-Madsen zagen. Ook kregen we hier een korte toelichting over de namen van de tribunes.

Zelf hadden wij gedacht dat het stadion niet zo groot zou zijn omdat het van buiten af een stuk kleiner lijkt. Ook waren wij ons er niet van bewust dat het stadion zo multifunctioneel was. Wij hebben een beter inzicht gekregen in het beleid van het bedrijf P.E.C. Zwolle. We vonden het een leuke en zeer geslaagde excursie! Het zou zeker voor herhaling vatbaar zijn voor de nieuwe lichting van het Econasium.