8 december 2015

Doe mee aan Paarse Vrijdag op 11 december

Verliefd zijn. Het is heel gewoon. Maar als je bijvoorbeeld verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht kan dat opeens heel anders worden. Je durft het misschien niet te vertellen; bang voor mogelijke reacties. Bijvoorbeeld die van je ouders of van je vrienden. Terwijl dat eigenlijk niet zou moeten, want zoals gezegd, verliefd zijn is heel gewoon, mooi en heel fijn.

Om extra te laten zien dat het helemaal niet uitmaakt op wie je verliefd wordt en dat je voor gelijkheid bent tussen hetero’s, homo’s, transgenders en in dubio’s is er eens per jaar Paarse Vrijdag. Dit jaar alweer voor de vijfde keer. Het Celeanum doet hieraan mee en roept iedereen op die voor gelijkheid is tussen hetero’s, homo’s, transgenders en in dubio’s deze dag iets paars te dragen. Dat kan van alles zijn: een paarse accessoire, een paars accent of een paars kledingstuk. Want helaas ook op het Celeanum blijkt dat sommige leerlingen het moeilijk vinden om er openlijk voor uit te komen dat ze homo, lesbisch, bi of transgender zijn.

Om meer aandacht te besteden aan Paarse Vrijdag zal de Paarse Vrijdagcommissie, bestaande uit leerlingen en docenten, op 11 december armbandjes en cakejes uitdelen. Ook zal er in de aula een paars kraampje staan, waar je met al je vragen over Paarse Vrijdag terecht kunt. De school zelf zal ook een beetje paars kleuren die dag, en in de mediatheek staan vanaf vandaag al boeken met ‘paarse’ thematiek uitgestald.

Kortom, ben jij vóór diversiteit en vind jij ook dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op school? Laat dit dan zien door op vrijdag 11 december iets paars te dragen!

Met vragen kan je terecht bij de leerlingen en docenten van de Paarse Vrijdagcommissie, zoals mevrouw Koster, de heer Gaastra, mevrouw Boeschoten of mevrouw Roos. Ook kun je kijken op de website van de Gay-Straightalliance.