24 juli 2018

Diploma-uitreiking: Celeanum landelijk bij de beste 4%

Tijdens een zwoele zomeravond ontvingen de examenkandidaten afgelopen week hun diploma. De uitreiking was buiten voor de school. Voor elke leerling was er een persoonlijk gedichtje en een toepasselijke spreuk in het Grieks of Latijn. Speciale vermelding verdienen Joshua, Sil, Kim en Olivier die met hun gelegenheidsband de diploma-uitreiking luister bijzetten. En natuurlijk Marleen die een prachtige ode bracht aan docent scheikunde Jaap Andriesse, omdat hij met pensioen gaat.

In het tweede tijdvak hebben alsnog twee kandidaten hun diploma gehaald. Dat brengt het totaal aantal geslaagden op 118. Er waren 122 kandidaten; een kandidaat heeft zich teruggetrokken voor het centraal examen (CE). Daarmee wordt het slaagpercentage 97,5%. Het gemiddelde CE-cijfer is 6,98. Twaalf kandidaten hebben hun diploma cum laude gehaald.

Gemeten over de laatste vijf jaar – via het gewogen gemiddelde – is het cijfer voor het Centraal Examen 6,90. Het Celeanum behoort daarmee tot de beste 4% van de VWO-scholen en tot de beste 30% van de 39 zelfstandige gymnasia.

Geniet van de zomer allemaal!

Fotografie: Stefan Lucassen en Gerrit van der Horst