20 maart 2016

Dichtersbezoek klas 2: Hans Hagen

Afgelopen dinsdag en donderdag was Hans Hagen bij klas 2 op bezoek. Hij is een bekende Nederlandse dichter en auteur. Hij kwam in de les vertellen hoe je een gedicht schrijft, wat hij nog in de toekomst zou willen doen en waarom hij zo van dichten houdt.

Een verslag van Esmée uit 2D

Het was een erg aardige man en hij had zijn bezoek goed voorbereid. Hij liet verschillende kaften van boeken zien. Ook vertelde hij dat je vrij bent in het maken van gedichten. Hij liet een aantal gedichten zonder interpunctie zien, een aantal beeldgedichten en hij las een gedicht over een moeder voor.

Bij dat laatste gedicht mochten wij kiezen welke illustratie wij het meest bij de gedichten vonden passen. We konden uit drie illustraties kiezen, veel mensen waren het niet met elkaar eens.

Meneer Hagen was erg enthousiast over poëzie, maar zei dat hij op onze leeftijd ook niet echt van poëzie hield. Toen hij het steeds meer begon te lezen vond hij het toch wel boeiend. Dus misschien zitten er over een paar jaar wel een aantal nieuwe dichters bij ons op school…

Het was een erg gezellig en leerzaam bezoek. We kregen na het bezoek een kaart met een gedicht van hem daarop. Ik wil Hans Hagen erg bedanken voor zijn bezoek op het Celeanum.