2 oktober 2016

Annemijn (klas 5) door bij Model European Parliament

Van 25 tot en met 30 september vond de nationale conferentie van het Model European Parliament 2016 plaats. Namens Overijssel mochten twee delegaties meedoen die het Verenigd Koninkrijk en Estland vertegenwoordigden.

De eerste dagen werd er in commissies vergaderd over Europese vraagstukken en de plenaire vergadering vond de laatste dagen plaats in de Tweede Kamer in Den Haag. Paul en Annemijn uit klas 5 deden beiden mee en hebben een zeer goede prestatie geleverd! Annemijn is zelfs geselecteerd voor een van de internationale conferenties. Veel succes gewenst, Annemijn!

Het Model European Parliament (MEP) is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Daarmee biedt het MEP jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. In de rol van Europarlementariërs maken de jongeren kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en krijgen ze inzicht in het belang van de samenwerking tussen de verschillende EU-lidstaten. Zie ook: MEP Nederland