7 april 2015

Cursus Grieks voor ouders/verzorgers

Voor veel ouders is Grieks een soort geheimtaal. Mysterieuze letters die voor hoofdbrekens zorgen bij uw zonen en dochters. Om te laten zien dat de letters eigenlijk niet zo mysterieus zijn en dat Grieks vooral ook leuk is, hebben we vorig jaar voor het eerst de beginnerscursus Grieks aangeboden aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit klas 1 en 2. Dit was zo’n succes, dat we met veel plezier de cursus dit jaar weer aanbieden. Startdatum: donderdag 16 april.

Hoewel de cursus in eerste instantie bedoeld is voor ouders/verzorgers van leerlingen van klas 1 en 2, zijn ook ouders/verzorgers uit andere leerjaren van harte welkom.

Tijdens deze cursus zullen de cursisten het Griekse alfabet leren, de beginselen van de grammatica onder de knie krijgen en maken ze kennis met de Griekse cultuur. Denk daarbij aan de Griekse mythologie, de wereld van de goden, archeologische vindplaatsen of het lezen van oorspronkelijke Griekse teksten in vertaling. De cursus wordt afgesloten met een toets en een certificaat.

De avonden vallen op woensdag en donderdag.
Cursusdata: 16, 23, 30 april, 13, 20, 27 mei en 3 juni (slotbijeenkomst, uitreiking certificaat en borrel)
Lestijden: 19.30-21.00 uur
Kosten: 30,-
Locatie: Gymnasium Celeanum, Zoom 37 te Zwolle, 038-4552820

Opgeven bij: Martine de Haan, docente Klassieke Talen, mdehaan@celeanum.nl