14 februari 2015

Celeaste kanshebber voor nationale debatfinale

Op donderdag 12 februari werd in het provinciehuis in Zwolle de provinciale debatwedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’ gehouden, waaraan 16 scholen uit de gehele provincie deelnamen. Het team van het Celeanum, bestaande uit 13 leerlingen uit klas 4, 5 en 6 wist daar een serie debatten op hoog niveau neer te zetten.

Helaas viel de beslissende wedstrijd tegen CSG Reggesteyn uit Nijverdal uit in het nadeel van de Celeasten. Het Reggesteyn zou kort daarna ook de provinciale beker winnen.

Gelukkig kon er toch nog succes gevierd worden. Met een indrukwekkende speech gericht tot de Verenigde Naties wist Juliëtte een finaleplaats te bemachtigen in de categorie landelijke V-rede. Door opzichtig falen van de jury werd de overwinning aanvankelijk toegekend aan haar tegenstander uit Nijverdal, maar dit werd even later, na protesten vanuit het publiek, alsnog rechtgezet door de organisatie. Hierdoor maakt Juliëtte kans op een plaats in de landelijke finale, waar zij wellicht haar speech voor nationaal publiek op de televisie mag houden.