23 juni 2016

Celeanum roeisters Nationaal Schoolroeikampioen

Tijdens Nationale School Roeikampioenschappen op de ‘Bosbaan’ in Amstelveen werden Imme, Roëlle, Maud en Lianne met stuurvrouw Caitlin Nationaal Schoolroeikampioen in de categorie C-4 klas 1, 2, en 3!

Hulde voor deze meisjes die vorig jaar gestart zijn in het kennismakingstraject roeien onder auspiciën van de Zwolsche Roei- en Zeil vereniging (ZRZV). Het is zeer zeker van beslissende invloed geweest dat zij nu voor het tweede jaar deelnemen aan dit bijzonder leuke kampioenschap.

Het Celeanum was dit jaar vertegenwoordigd met 4 ploegen in de C-4 klasse en 1 ploeg in de dubbeltwee. Onder zomerse omstandigheden moest er in de ochtend en in de middag een afstand geroeid worden van 500 meter.

Onze leerlingen in de C-4 klasse waren al vanaf maart in training zodat zij goed op elkaar ‘ingeroeid’ waren. Deze jongens en meisjes hadden geen ervaring in het roeien en leerden op deze manier hoe het is om te roeien in een ploeg van 4. Dankzij de instructeurs van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging; Joep en Sierra en de stuurmannen van onze school: Matti, Caitlin en Esmee wisten zij goede prestaties neer te zetten op de beroemde ‘ Bosbaan’. De meisjesploeg onderbouw werd 1e van de 21 ploegen. De meisjes in de dubbeltwee, Caitlin en Nina roeiden in deze categorie omdat zij lid zijn van een roei vereniging.Dit duo wist uiteindelijk de B-finale te winnen.Een tweede plek was er voor de mix C-4 klas 4,5 en 6. Ook zij deden voor het tweede jaar mee.

De jongens en meisjes uit klas 1 en 2, die dit jaar voor het eerst actief waren bij dit kampioenschap, hebben een leuke afsluiting van het kennismakingstraject roeien gekregen.Dat was ook het doel om mee te doen: een leuke dag op de ‘Bosbaan’.

Natuurlijk zullen we volgend jaar opnieuw van de partij zijn om mee te doen aan dit bijzonder leuk evenement.