7 juni 2015

Celeanum roeiers succesvol op de Bosbaan

Op vrijdag 5 juni waren er de jaarlijkse Nationale School Roeikampioenschappen die gehouden werden op de ‘Bosbaan’ in Amstelveen. Het Celeanum behaalde de 10e plaats van de 42 deelnemende scholen. Er is door alle leerlingen uitstekend geroeid. Martine en Lars uit klas 6 werden zelfs voor de derde achtereen volgende keer Nationaal kampioen in de mix dubbeltwee bovenbouw. Proficiat!

Het Celeanum was dit jaar vertegenwoordigd met drie ploegen in de C-4 klasse en drie ploegen in de dubbeltwee. Onder tropische temperaturen moest er in de ochtend en in de middag een afstand geroeid worden van 500 meter.

Onze leerlingen in de C-4 klasse waren al vanaf maart in training, zodat zij goed op elkaar ‘ingeroeid’ waren. Deze jongens en meisjes hadden geen ervaring in het roeien en leerden op deze manier hoe het is om te roeien in een ploeg van vier. Dankzij de instructeurs van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging en de stuurmannen van onze school, Matti, Max en Helmich, wisten zij een goede prestatie neer te zetten op de beroemde ‘Bosbaan’.

De meisjesploeg onderbouw werd 5e van de 25 ploegen, de mixploeg onderbouw werd 4e en de mixploeg bovenbouw werd 9e. De leerlingen wisten zich goed te handhaven in dit sterke veld van ervaren roeiers!

We zullen volgend jaar zeker opnieuw meedoen aan dit bijzonder leuke evenement!