8 mei 2015

Celeanum Muziekconcours 2015

Stil zat het publiek te luisteren. Het niveau van de deelnemers aan het jaarlijkse Celeanum-muziekconcours was weer hoog! Het concours werd alweer voor de 9e keer gehouden en werd uitstekend gepresenteerd door twee leerlingen uit klas 6: Emma en Sander.

De deelnemers streden met elkaar om de publieksprijs, de aanmoedigingsprijs, de derde prijs ‘basis’, de tweede prijs ‘gevorderden’ en uiteraard de eerste prijs. Een deskundige jury beoordeelde de deelnemers. De leerlingen kwamen uit alle jaarlagen. Zo werd er fantastisch piano gespeeld (Jelmer gebruikte zelfs zijn ellebogen), waren er diverse violen, een cello, een saxofoon, hoorn, trompet, een fluit en werd er gezongen.

Maar de eerste prijs was duidelijk weggelegd voor Huy uit klas 4. De jury omschreef zijn vertolking van Claude Debussy’s Deuxième Arabesque op de piano als sprookjesachtig. De tweede prijs ging naar Bregje uit klas 5 met haar fluit. “Mooie klanken”, aldus de jury. De derde prijs ging geheel verdiend naar Jesse uit 1B, die, geplaagd door weigerende apparatuur, een hele “stoere” trompetsolo weggaf. De aanmoedigingsprijs ging naar het Corps des Celeanums, een mannenkoor bestaand uit leerlingen en docenten dat gedragen het Dies Irae van Thomas van Celano zong en later een lichte noot aanbracht met Nowhere Man van the Beatles. Enisha uit klas 5 kreeg de publieksprijs met haar heerlijke wals van Chopin op de piano. Hoe zij met haar enorme stiletto’s de pedalen van de piano wist te bedienen, zal voor ons altijd een raadsel blijven…! Kortom, een zeer geslaagde avond!

In de jury zat dit jaar onze oud-leerlinge en winnares van vorig jaar Roza Herwig. Juryvoorzitter was onze muziekdocent Albert Ballast en verder bestond de jury uit Lies van Vledder, oud-leerlinge en docent viool en Eric Jager, klarinettist en docent scheikunde bij ons op school. De organisatie van het concours lag weer in handen van Bob Vaalburg, die zelf ook meezong en leerlingen begeleidde op de piano. Medeorganisator was Jeroen Vogel. Zeer hartelijk dank allen voor deze mooie avond!

En super gedaan Jelmer, Robin, Jelger, Kim Linh, Floriane, Bregje, Pieter, Jesse, Arend Jan, Else, Josefien, Janna, Dauwe, Huy, Enisha, Anna Baukje, Mashal, Hidde, Geert, Krijn, Erjan, Willem en Bob!

Fotografie: Stefan Lucassen http://lumenlineas.nl/