24 november 2015

Celeanum krijgt vignet Gezonde School

Het Gymnasium Celeanum heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Rector Caren Japenga: “Ik ben trots op dit certificaat. Het is een erkenning van het feit dat het Celeanum hard werkt en zal blijven werken aan de bevordering van de gezondheid van leerlingen en docenten, zowel in fysieke als in sociale zin.”

De school heeft speciale aandacht voor het thema Bewegen en Sport. Er wordt een breed scala aan sportieve activiteiten georganiseerd om de leerlingen enthousiast te maken voor sport, zoals survival, duiken, roeien, schermen, voetbal, hockey en volleybal. Dit brede scala aan sportactiviteiten maakte al eerder dat het Celeanum zich ‘Sportactieve School’ mag noemen, een certificaat van NOC*NSF en de KVLO (Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijk Opvoeding).

Ook voert het Celeanum een gezonde kantine en zullen de snoepautomaten in de kantine binnenkort verleden tijd zijn.

Naast de fysieke gezondheid werkt het Celeanum ook aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en docenten. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door middel van begeleiding op maat of het volgen van professionaliseringscursussen. Begeleiding op maat is bijvoorbeeld de extra aandacht voor hoogbegaafde leerlingen in de CnopiusPlusklas, voor ‘snelle’ leerlingen in het Honours Programma, het geven van Remedial Teaching of het persoonlijk begeleiden van leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Zie ook www.gezondeschool.nl.