29 november 2014

Celeanum en Parkschool samen naar First Lego League

Maar liefst twee gemengde teams van het Celeanum en basisschool de Parkschool waren vertegenwoordigd bij de regionale First Lego League, CelePark1 en CelePark2. Hoewel beide teams niet doordrongen tot de top 3 om door te gaan naar de Beneluxfinale, hebben de leerlingen deze dag heel veel plezier beleefd aan techniek.

Bij de First Lego League staan de wedstrijden met de LEGO-robots centraal. Deze zijn door de leerlingen gebouwd en geprogrammeerd om opgegeven opdrachten uit te voeren. Verder geven de leerlingen een robotpresentatie over de bouw van de robot en een projectpresentatie over een maatschappelijk onderwerp.

CelePark1 liet zien hoe je blinde mensen vormen kon laten voelen door ze te maken met behulp van 3D-printen. CelePark2 legde uit hoe je met een 3D-bril de geschiedenisles veel spannender kunt maken. Ook werd het teamwork getest met behulp van het samen oplossen van een puzzel in 5 minuten.

Rondom de wedstrijdelementen is een compleet evenement met techniekactiviteiten, zoals het bouwen van mini-robots, het aansluiten van de verdeeldoos, het leggen van dakpannen, het solderen van een printplaatje, het werken met een lasersnijder en nog veel meer. Een echte techniekdag dus!

Klik hier voor de foto’s.